Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014,6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) privredno društvo PERFUME CONCEPT d.o.o. Beograd, Ada Mall Shopping Center, 1. sprat, Radnička 9, matični broj: 21451789 ,PIB: 111263680 , svoje cenjene korisnike i potrošače

OBAVEŠTAVA
o Opštim uslovima korišćenja i kupovine posredstvom internet sajta www.perfumeconcept.rs

Poštovani korisnici,
U cilju zaštite vaših potrošačkih prava ovim putem vas obaveštavamo da prilikom svake vase posete i kupovine na našem zvaničnom web sajtu www.perfumeconcept.rs, važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove kupovine koje ćemo vam detaljnije predstaviti u daljem tekstu. Molimo vas da ih pažljivo pročitate, a za sve nedoumice možete se obratiti našem kontakt centru.

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo vašu narudžbinu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon.
Uz pomoc tih podataka bićemo u mogućnosti da vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da vas obavestimo o trenutnom statusu vaše narudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.
Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.
Za dodatne informacije o svojim pravima u skladu sa politikom privatnosti I važećim zakonskim normama, pogledajte odeljak Politika privatnosti

Opis proizvoda

Perfume Concept garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda.
Svi proizvodi koje ćete pronaći na našem sajtu I u našoj prodajnoj mreži su originalne robne marke. Proizvodi su uvezeni na tržište Republike Srbije od strane jedinih zvanično ovlašćenih distributera koji se snabdevaju neposredno od svetskih proizvođača kozmetičkih I parfemskih brendova .

Ukoliko želite dodatne informacije o proizvodu, molimo vas da pre kupovine kontaktirate naš korisnički servis ( odeljak „Kontakti“) ili posetite naš maloprodajni objekat.
U slučaju da se dogodi da proizvod koji ste kupili ima neki nedostatak, garantujemo da će vaša prava kao potrošača biti zaštićena u svemu u skladu sa važećim zakonskim propisima.
Za više informacija o načinu ostvarinja svojih potrošačkih prava, možete pogledeti odeljak „Jednostrani odustanak od ugovora na daljinu“i odeljak „Reklamacije“.

Cene proizvoda

Sve cene prikazane na našem sajtu su iskazane u dinarima, sa uračunatim PDV-om i troškovima transportnog ili dekorativnog pakovanja proizvoda. Obavezujemo se da Vam proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde Vaše narudžbine, i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost Vaše kupovine.
Zavisno od konačne vrednosti Vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu (besplatna dostava) ili dodatno obračunati, o čemu ćete biti precizno informisani pri kreiranju narudžbenice.
Za više informacija o troškovima transporta, molimo Vas pogledajte odeljak „Troškovi transporta“.

Troškovi transporta

Trudimo se da svojim korisnicima izađemo u susret i omogućimo im besplatnu dostavu naručenih proizvoda. Troškovi transporta naručenih proizvoda biće vam posebno naplaćeni ukoliko vrednost vaše narudžbine ne prelazi iznos od 3.000 dinara. Cena transporta za vrednost porudžbine ispod 3.000 dinara sa PDV-om iznosi 206,20 dinara.
Dostava je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije, bez teritorije Kosova i Metohije.

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta Perfume Concept upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje). Ukoliko želite da proizvodi koje ste naručili budu upakovani u dekorativnu foliju,kao poklon, možete nam to naglasiti prilikom kreiranja porudžbine u odeljku „Moja korpa“.
Svi troškovi pakovanja su besplatni.

Način preuzimanja

Robu koju ste naručili na sajtu Perfume Concept možete preuzeti na sledeće načine :

 • Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
 • Na drugoj adresi : ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije (ispostava poklona) možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbine

VAŽNA NAPOMENA!
Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala.
Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Način plaćanja

Plaćanje se vrši kurirskoj službi, pri isporuci ili platnim kreditnim i debitnim karticama. Pošiljku plaćate isključivo gotovinom kuriru koji vam isporučuje pošiljku.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Reklamacije

Naše dugogodišnje uspešno poslovanje pokazatelj je, između ostalog, posebnog odnosa koji smo izgradili sa svojim potrošačima. Osnovni nam je cilj da sa vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo vam usluge u svemu prema vašim željama i potrebama. Kupac u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj.
Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.
Za detaljne informacije pogledajte Obaveštenje o uslovima za ulaganje reklamacije potrošača i načinu postupanja po uloženoj reklamaciji. Zahtev za reklamaciju možete preuzeti ovde. Za sva vaša pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na kontakt tel. +381 60 711 57 13

Povraćaj sredstava

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Procedura za povraćaj sredstava

Kontaktirajte nas pozivanjem broja telefona +381 60 711 57 13 ili nam pošaljite email na adresu: info@perfumeconcept.rs podatak Vašeg broja računa/otpremnice, Vaš JMBG (opciono) i broj dinarskog tekućeg računa.

Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosledjena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Povraćaj sredstava se vrši iskljucivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Perfume Concept internet prodavnica je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Internet prodavnici prodavnici, koji je gore naveden, ne možete samoinicijativno menjati/zahtevati novac u nekom od maloprodajnih objekata Perfume Concept, ili slati na adrese koje su navedene na računu/otpremnici.

Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.

Odustanak od ugovora zaključenog posredstvom interneta

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

 • ustanovite da vam je greškom PERFUME CONCEPT-a dostavljen proizvod koji niste naručili;
 • da vam je greškom PERFUME CONCEPT-a, pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i/ili naplaćen proizvod koji niste naručili ili
 • ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili ili odustali od kupovine
  imate pravo da PERFUME CONCEPT-u vratite sporne proizvode, a mi ćemo vam vratiti vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po vašoj želji.

Molim vas da pročitate uslove za ostvarivanje prava na jednostrani raskid ugovora koji su izloženi u nastavku:

 • roba koju nam vraćate mora biti neoštećena,neotpakovana i nekorišćena
 • od dana kada vam je roba isporučena nije proteklo više od 14 dana (računajući i neradne dane)
 • popunili ste i poslali nam Obrazac za jednostrani raskid na e-mail adresu info@perfumeconcept.rs
 • Perfume Concept je potvrdio prijem Obrasca za jednostrani raskid
 • Upakovali ste proizvod pre transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njihovog oštećenja tokom transporta;
 • Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su vam predata prilikom isporuke (gotovinski račun, otpremnica i sl)
 • Perfume Concept je potvrdio prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povrat novca

U roku od 14 dana od prijema urednog artikla Perfume Concept će vam vratiti plaćeni iznos uplatom na račun koji ste naveli u Obrascu za jednostrani raskid.

VAŽNE NAPOMENE!
Molimo vas da na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite. Perfume Concept nije odgovoran za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećemo moći da vam omogućimo jednostrani raskid i povrat novca.

Potrošač koji odustaje od ugovora snosi troškove transporta prilikom povrata robe
Obaveštavamo vas da u slučaju jednostranog raskida, u skladu sa zakonskim normama, vi snosite troškove transporta prilikom povrata robe.

Promene opštih uslova

Perfume Concept zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni.
O svim izmenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavešteni putem njihove registrovane e-mail adrese. Smatra se da su korisnici upoznati sa promenama opštih uslova prilikom svake sledeće porudžbine, nakon slanja obaveštenja.